Workshop 'Zelfvoorzienend Samenleven'

Wil jij ook graag zelfvoorzienend gaan samenleven? Maar loop je aan tegen de beroemde 'hoe- vraag', hoe doe ik dat? Waar begin ik? Hoe kom ik aan geld? Laat je inspireren door deze workshop waar Irene Verweij je uitdaagt om out of the box te denken. In een kleine groep van maximaal 13 deelnemers leer je hoe je zelfvoorzienend samen kunt gaan leven.

Wat gaan we doen?

De allerbelangrijkste stap in het proces van zelfvoorzienend samenleven is dat jij aanspraak maakt jouw verlangen om zelfvoorzienend te gaan leven en op jouw gevoel van zelfredzaamheid. Ook jij kunt dit! In de workshop gaan we dieper in hoe we voorbij belemmerende overtuigingen kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan overtuigingen als: 'ik kan dit niet' of 'het kan niet want ik heb geen geschikte plek', 'ik weet niet hoe' of 'ik heb geen geld.' Wat kun je doen als je hierin vastloopt?
Daarnaast onderzoeken we wat jouw droom is. Waar op het gebied van zelfvoorzienend samenleven wil je voor gaan staan? In een mooie oefening ontmoet jij je droom en kom je in contact met jouw vuur en hoe je dit brandend kunt houden.
Ook leer je in deze workshop meer over de grote uitdaging die een zelfvoorzienende samenwerking biedt. Niets is zo funest voor een bevlogen initatief als onderling gedoe of ruzie. Leer hoe je hier mee kunt werken. Dankzij een krachtige oefening ervaar je wat je met dit soort problemen kunt doen. Tenslotte neemt Irene je mee in een 5 stappenplan; van het starten van jouw initiatief met gelijkgestemden, het belang van creeren van lokale valuta tot off grid wonen en zelfstandig worden op het gebied van voedselvoorziening met een voedselbos of moestuin. We eindigen dit gedeelte van de middag met een kleine rondleiding door het voedselbos van Permacultuur Centrum Haarlem, zodat je een indruk krijgt wat er zoal groeit en bloeit in een voedselbos.
Deze workshop is op donatiebasis; de nieuwe manier van betalen op de nieuwe aarde. We ronden de dag af met het geven van jouw donatie. Dit doen we zorgvuldig, zodat je het proces van geven en nemen van binnenuit kunt ervaren.

Praktische informatie:

Data:
vrijdag 10 december 2021 (vol/ wachtlijst)
vrijdag 21 januari 2022 (maximaal 13 deelnemers)
Tijd: 10.30 tot ongeveer 16 uur.
Deze workshop wordt gegeven op donatiebasis: jij geeft op de dag zelf wat je kunt en/of wilt geven.
Mail om je op te geven naar: info@zelfvoorzienend-leven.nl.
Locatie: Permacultuur Centrum Haarlem. Zie voor meer informatie: https://permacultuurcentrumhaarlem.nl
Je kunt hier gratis parkeren.